keskiviikko 12. syyskuuta 2012


Tervetuloa seuraamaan blogiamme!
Kerromme pienen kelluvan bioveistoksen valmistamisesta. Bioveistos on taideteos, joka koostuu osaksi biologisista prosesseista. Teos muuttaa ajan kanssa muotoaan, elää ja kasvaa. Pieni kelluva saari -teos on myös taideteko, joka puhdistaa vettä kelluvien rakenteiden pohjaan muodostuvan  biofilmin avulla.

Pieni kelluva saari syntyy Veden taika - saaren rakentamisen ylijäämä- sekä kierrätysmateriaalista. Teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa taiteilija Tuula Nikulainen yhdessä Salon kaupungin nuorten pajatoiminnan kanssa. Pajatoiminnan ohjaaja on Reetta Hartikainen. Työmaamme on Salossa, Halikonlahden luontopolun ja lintutornien lähistöllä.


Aloitimme työt 10.9 alueen raivaamisella ja siivoamisella.

Maisema avautuu ja puhdistuu. 
Paikka on Salon entinen jätevesien saostusallas, nro 3, Veden taika-lampi. Taidetekosaari tulee kellumaan Halikonlahden lintutornin parkkipaikan läheisyyteen. Samasta paikasta lähtee lintualtaina tunnettujen lampien ympäri kiertävä luontopolku. Siistimme parkkipaikkaa, jonka viereen rakennamme kelluvan taideteoksemme ja uskomme, että alueen roskaaminen pikaruoka- ym jätteillä loppuu.


Saaliina säkillinen, pääosin roskaruokajätettä, sanan alkuperäisessä merkityksessä, muutaman neliömetrin alalta!

Osa jätteistä päätyy lintujen ja muiden eläimien vatsaan ja seuraukset ovat kohtalokkaita. Tässä järisyttäviä kuvia albatrossi-projektista, joka kertoo roskaamisen dramaattisista seurauksista. Vain pienikin roska, tumppi, hienoksi vedessä ja sateessa murskautunut muovinmuru saattaa aiheuttaa tuskallisia oireita ja kuoleman linnuille, nisäkkäille ja muille eliöille.


Linkki: Chris Jordan. Midway project (Message from the Gyre).
Elokuvatraileri Midwayfilm tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti